Nå har jeg kjøpt byggematerial til både sykkelbod og redskapsbod, og jeg gleder meg til å bli ferdig. Jeg fant byggetegninger på nettet, og det er slett ingen heksekunst å lage små boder selv. Det blir mer orden i ting av det, for det blir mye som ligger og slenger ute i hagen. Nå kan jeg lagre alt i redskapsboden. Den skal ha hyller og kroker på veggene der jeg kan plassere ting og tang, og den skal ha god gulvplass der jeg kan sette større ting.

Neste prosjekt blir en urtehage. Den skal lages på en steinlagt plass utenfor huset. Her i Spania kan man dyrke nesten alle slags urter, også ting som ikke vokser hjemme i Norge.

Jeg har fortsatt lyst til å dyrke egen mat. I hvert fall noe av maten min. Jeg vet jo at jeg ikke kan dyrke korn og slikt selv. Da må jeg ha en stor åker, og masse redskap. Men jeg kan dyrke frukt, bær og noen grønnsaker. Da sparer jeg litt penger, og i tillegg vet jeg hvordan maten er produsert. At den er økologisk, og slikt.

Jeg prøver å kjøpe økologisk mat og kaste minst mulig søppel, men kildesortering er ikke like utbredt her som i Norge. Samtidig kjøper ikke spanjolene like mye som nordmenn, heller, derfor kaster de generelt mindre. De kjøper det de trenger, men det er ikke det samme overforbruket her. Nordmenn kjøper jo mer enn de trenger, både av mat og klær, og kaster det som blir til overs.

Jeg kaster aldri mat. Matproduksjon krever mye energi og arbeidsinnsats, og kasting av mat er et av de største miljøproblemene i verden. Hvis man skal være miljøvennlig, må man spise opp maten sin! Det er noe av det enkleste man kan gjøre for å bli ”grønnere”. J

Spania er velsignet med varmt vær, derfor tror jeg det blir lettere å dyrke frukt og grønnsaker her enn i Norge. Jeg kan til og med ha urtene mine ute hele året, og servere friske urter på måltidene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *